Historien

 

Historien om Restaurant Mumm

En lille appetit hilsen herfra og ligesom resten af Ærø er fyldt med historie og indtryk, Har ”Mumm” også sin. For siden år 1870 og frem til det blev restaurant i år 1974, var hele bygningskomplekset det man forstår ved gammeldaws købmandsgård og et leben som i et rigtigt eventyr, startet af J.J.Christensen.

År 1974 startede så et nyt og spændende kapitel i det endeløse eventyr. De små folkebåde og tyske spritruter begyndte at opdage vores ø og en anden slags hverdag meldte sig, nemlig turisternes søgen efter en øl, en kop kaffe med kage og senere et godt måltid mad, vel at mærke, ude og med servering. Jo, nye tider var i vente på vores lille ø.

Hans Christensen købte stedet og døbte det til restaurant Cheval Blanc, men kun i 2 år for derefter i år 1976 at overrække gryderne, kosten og nøglerne til hjemvendte Grethe Mumm Christensen som straks omdøbte stedet til sit enemærke, ”Restaurant Mumm”.

Grethe vendte hjem, efter en lang tur til det store Amerika, og med stor inspiration derfra, gjorde hun ”Mumm” kendt i det sydfynske øhav og ikke mindst, nordtyskland, med sine lækre steaks og fiskeretter. Det anbefales stadigvæk, som dengang, vores marinerede teriyaki steak af oksemørbrad og den dagligt friskfangede rødspætte, Ja, det er mumm`s.

Solen skinnede og alle de mange bysbørn løb rundt i de smukke gader og legede og de voksne holdt øje med, at vi ikke lavede ulykker, for vi var jo fremtiden.

År 1991 overtog kokken Keld Fuglsang Mikkelsen stedet. Keld var på det tidspunkt også purser hos SAS, med mange rødder til det Ærøske, bla. ejede hans farfar for mange år siden, fire værtshuse i den lille idylliske by. (en vigtig detalje!). Keld udgav i år 2002 den meget roste bog ”til bords på Ærø”. En anderledes kokke bog og med fine tegninger fra den Ærøske natur.

År 2004 lykkedes det endelig for den tidligere opvasker og tjener, nemlig undertegnede, at få ansvaret for, at drive stedet videre. Jeg er opvokset ”lidt længere nede af gaden” nemlig i kulturhuset ”Andelen” som mine forældre ejede og drev i mange år og som gjorde Ærø kendt med sine mange mangfoldige kulturoplevelser, og ikke mindst jazzen gjorde Ærø kendt.

Jeg går rundt i de fine og rare omgivelser og kigger ud over det hyggelige ”Mumm” med den smukke og eftertragtet gårdhave. Går tilbage til mit køkken og sætter en dej over til vores friskbagte brød og gør mig klar til at sige ”velkommen til restaurant Mumm”

 

Velkommen og velbekommem

Peder Vilhelm Sørensen

 

 

Copyright © All Rights Reserved

- ecom4 - brand5 - ecom4 - brand5