Om Ærø

Om Ærø

 

Ærøskøbing har i usædvanlig grad bevaret det middelalderlige gadeforløb med et meget stor antal gamle huse. Dette blev hyldet af Europa Nostra prisen for særligt velholdte byer. De ældste huse kan dateres tilbage til 1645. Det er en dejlig oplevelse at gå rundt og iagttage husenes mange detaljer.

 

Marstal, der i 1500-tallet var et lille fiskerleje, udviklede sig i 1700-tallet til en betydningsfuld søfartsby, byen har en af de få navigationsskoler i Danmark.

 

Søbygaards voldanlæg, er et højtliggende middelalderborg, som antagelig blev opført af kongemagten i 1100-tallet i bunden af det dengang sejlbare men nu inddæmmet Vitsø Nor. Det er et af Danmarks største og flotteste voldsted.

 

Ved Marstal ligger den 1,5 km lange Ærøs Hale der består af strandvolde og sandrevler Det er et "levende" landskab, som p.g.a. havets påvirkning til stadighed ændrer form.

 

Spidsen af Ommelhoved er en lang tange med strandenge og flot fauna.

Ærøskøbing

Øens eventyrby, og øens ældste by, en gammel købstad, med charmerende brostens belagte gader, de fleste af byens huse er total­fredede, og byen er som helhed underkastet en bevaringsplan, med retningslinier for udvikling af byen. Byens museer fortæller om århundrederne som købstad, hvor søfart og handel var de erhverv, man levede af udover landbruget i baglandet. Lystbådehavn, og badestranden Vesterstrand med de farve­strålende små badehuse ligger kun få minutters gang fra byen og havnen.

Marstal

Øens søfartsby, og den største by på øen. Marstal har en meget stor havn og en af de mest besøgte lystbådhavne i Danmark. Her er mange dejlige butikker, og hyggelige kroge. En gåtur igennem byen, kan foregå gennem gågaden som det letteste , men en tur igennem snorrene (Små stræder) giver et andet og mere charmerende billede af byen, ej at forglemme at gå ned og se Søfartsmuseet, som med levende værksted, og bygningen af en skonnert er et besøg værd.

Søby

På øens nordspids, ligger Søby, den mindste af de 3 store byer, men byen med den største arbejdsplads Søby værft.

De har et rigt handelsliv set i forhold til byens størrelse.

Byen har en dejlig lystbådhavn og et hyggeligt havnemiljø, og så ligger Ærø Golfklub kun 5 km derfra, en af landets smukkest placeret, med en smuk udsigt hvor end du er på banen.

Copyright © All Rights Reserved

- ecom4 - brand5 - ecom4 - brand5